Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нюкасъл отстрани Манчестър Сити за Купата на Лигата

Нюкасъл спечели с 1:0 срещу Сити.
Снимка: Newcastle United

Отборът на Манчестър Сити отпадна още в първия си мач на Купата на Лигата в Англия, след като загуби от Нюкасъл с 0:1 като гост в двубой от третия кръг на турнира.

На "Сейнт Джеймсис Парк" мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола даде шанс на част от футболистите, които по-рядко попадат в игра, сред които Калвин Филипс, Серхио Гомес, Оскар Боб и Стефан Ортега, а единствения гол в двубоя отбеляза шведският нападател на "свраките" Александър Исак в 53-та минута.

Ливърпул се класира за четвъртия кръг на турнира, след като победи Лестър Сити с 3:1 у дома. "Лисиците" поведоха на "Анфийлд" с гол на Кейси Макатийр още в третата минута, но "червените" стигнаха до обрат след почивката с попадения на Коди Гакпо, Доминик Собослай и Диого Жота.

Напред продължава и Челси след домакински успех срещу Брайтън с 1:0. Никълъс Джаксън вкара победния гол за "сините" в 51-ата минута.

Арсенал също ще играе в четвъртия кръг след победа над Брентфорд с 1:0 като гост. Рийс Нелсън донесе успеха на "артилеристите" с гол в 8-та минута.

Останалите резултати:

Астън Вила - Евертън 1:2

Блекбърн - Кардиф 5:2

Борнемут - Стоук 2:0

Фулъм - Норич 2:1

Линкълн Сити - Уест Хем 0:1.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна