Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Георги Николов за новата си книга „Длани“ в търсене на себе си

Георги Николов
Снимка: Иван Русланов

"Сюжетът на книгата е свързан с историята на самотно дете, което играе със своя конструктор, но всъщност идеята за това е как би могъл човек да промени живота си, каза в "Понеделник вечер" писателят Георги Николов за новата си книга - "Длани".

Това е книга за болката от която се опитваме да бягаме, но която винаги ни застига. Книга за един млад човек, който се връща в България, за да се изправи срещу раните си и да се опита да ги приеме, за да продължи напред. 

Авторът на книгата Георги Николов каза за нея, че това е едно носталгично, по свой начин красиво пътешествие не просто от София до Камбоджа и обратно, но и до онези малки части от конструктора, които ни правят хора.

Николов иска да каже с книга си, че всеки човек е важен, но ако имаме избор дали искаме да останем, това става чрез мислите и спомените на другите за нас, дори след смъртта ни...

"Но тъй като човек не може да избяга от нищо, затова той трябва да се справи с представата на другите за него", смята още Николов.

"В книгата "Длани" героят иска съзнателно да забрави всичко приказно и героите от приказките, за да може да живее в реалния живот. Но приказното се завръща с пълна сила в края на книгата и тогава има опасност героят да се загуби, каза още авторът на книгата "Длани".

Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени