Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски отбор триумфира във Враца, Никола Цолов е трети

Снимка: Еко

PF Racing, които са настоящите световни шампиони в категорията, триумфираха във второто издание на "ЕКО 24 часа на България" за 2023 година във Враца. Германският тим, който завърши на върха на почетната стълбичка и в Кюстендил през юни, изпревари с четири обиколки българския тим Eventa с Георги Ванков, Марио Динолов и Диан Костадинов.

Никола Цолов, който само седмица по рано спечели два подиума на пистата в "Херес" в Eurocup-3 и се върна в България специално за 24-часовата надпревара във Враца, допълни подиума заедно със съотборниците си Калоян Върбицалиев, Гийом Файе и Матео Кастел. Четиримата завършиха на по-малко от 4 секунди зад Eventa след 1558 обиколки на пълна газ и уникален финал, в който Цолов до последно преследваше Костадинов за втората позиция.

Цолов направи страхотен двоен стинт в края на съботния ден и позволи на Flash Racing да се доближи на обиколка от лидерите. Целият екип на PF Racing обаче бе перфектен във втората половина на надпреварата и след 1555 тура на пълна газ се пребори за победата в най-голямото моторспорт състезание в България.

В категория Gold първото място спечелиха белгийците от Panthaa Racing by Jovatechniks, а в категория на новобранците Silver на върха на подиума завършиха Echo Sierra YCT. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени