Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболното първенство при жените започва в петък

Берое (в зелено) приема Шоаутайм в първия мач.
Снимка: Любо Андреев

Българската федерация по баскетбол обяви пълната програма по дни и часове за първия етап в първенството на страната при жените (А група).

Сезон 2023/2024 ще стартира на 6 октомври (петък), когато шампионът Берое ще приеме в зала „Общинска“  в Стара Загора новака в елита Шоутайм (Варна) от 17:30 часа.

Две срещи от първия кръг ще се изиграят на 7 октомври (събота), като те са с начален час 16:00. В зала „Младост“ Монтана 2003 ще посрещне Локомотив (София), докато Рилски спортист ще бъде домакин на Академик (Пловдив) в „Арена Самоков“.

Първият кръг ще завърши на 8 октомври (неделя) в столичната зала „Триадица“ с двубой между Шампион 2006 и Дунав (Русе) от 15:00 часа.

Първият етап на А група при жените ще включва 14 кръга, като в него осемте отбора в  първенството ще се срещнат един срещу друг на разменено гостуване. След изиграването му, според класирането си, тимовете се разделят на първа и втора четворка.

Във втория етап отново ще се играе на разменено гостуване за първата четворка (по четири пъти) и втората четворка (по два), като не се зачитат резултатите от първия етап. След изиграването на мачовете от втория етап следват плейофи за отборите от първата четворка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна