Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията започва кампания за ограничаване на пушенето сред учениците

| обновено на 04.10.23 в 11:33
Снимка: БГНЕС

Превантивна кампания, следвана от широкомащабни полицейски действия за ограничаване на тютюнопушенето от ученици, стартира на територията на Бургаска област. 

В ход са съвместни проверки на служители от отдел „Икономическа полиция“ към ОДМВР - Бургас и служители от РЗИ – Бургас по търговски обекти, осъществяващи продажба на тютюн, тютюневи изделия и техните производни на деца. Предстои старта на информационна кампания сред родители и педагози. При установяване на нередности са предвидени законови санкции, напомнят от полицията.

Контрол за спазване на законовите изисквания, както и по установяване на нарушенията, ще се упражнява от полицейските служители от районните управления, които първоначално ще осъществяват предупредителна дейност, следвана от санкционираща такава.

Предвидено е на всяка училищна ограда да бъде поставена указателна табела за забрана на употребата от деца на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия, изделия за пушене, различни от тютюневите изделия и диазотен оксид -т. нар. райски газ. 

Чуйте повече в звуковия файл:

По публикацията работи: Християна Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна