Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Радулов се класира за Мастърса при юношите

Илиян Радулов
Снимка: БФТ

Илиан Радулов ще играе на Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти до 18 годишна възраст. Надпреварата ще се проведе между 16 и 22 октомври Чънду, Китай.

От ITF обявиха официално имената на осемте юноши и девойки, които се класираха за Мастърс турнира. Тенисистите ще бъдат разпределени в две групи от по четири състезатели. Първите двама във всяка група ще се класират за полуфиналите. Шампионът ще получи грант от Международната федерация по тенис от 17 хиляди долара за осигуяване на участие в турнири, а осмият ще вземе 6 хиляди.

В момента Илиян Радулов се намира на осмо място в световната ранглиста за юноши. През тази година Радулов спечели титлите на турнирите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Илиян стигна и до четвъртфиналите на турнирите от Големия шлем за юноши - "Ролан Гарос" и Australian Open.

Българинът спечели и първата си титла за мъже от турнири на ITF. Той трумфира на турнира в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди долара.

Илиян Радулов е вторият българин, който се класира за турнира на осемте най-добри юноши през годината. През 2018 г. Адриан Андреев завърши на трето място.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна