Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Кръстев с гол за Лос Анджелис ФК в МЛС

Филип Кръстев (в черен екип) вкара първия си гол в МЛС.
Снимка: Ройтерс

Шампионът на американската Мейджър лийг локър (МЛС) Лос Анджелис ФК разби Минесота Юнайтед с 5:1 у дома в пореден мач от първенството, в който се разписа и юношата на Славия Филип Кръстев.

Калифорнийци изостанаха в резултата в 4-та минута с гол на Хасани Дотсън, но след това пометоха съперника. Денис Буанга изригна с хеттрик още до почивката, разписвайки се в 6-та, 36-та и 46-та минути. Веднага след началото на второто полувреме резултатът набъбна до 4:1 след автогол на Мигел Тапиас. 

В 63-та минута на терена за домакините се появи националът ни Кръстев, който не разочарова и само четири по-късно бе в прегръдките на съотборниците си, оформяйки крайното 5:1. Той напредна от дясно и простреля вратаря на гостите с диагонален удар, за да отбележи първия си гол в МЛС.

Лос Анджелис е трети в Западната конференция с 48 точки, на една зад втория Сиатъл Саундърс. Лидерът Сейнт Луис Сити е с 56 пункта. Минесота е на незавидното 12-о място в конференцията с 38 точки. За Лос Анджелис предстои визита на Остин, докато Минесота посреща Ел Ей Галакси.

В друг мач, без контузения Лионел Меси Интер (Маями) допусна тежко поражение от Чикаго Файър с 1:4 като гост.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна