Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелски самолети са ударили сгради на разузнаването на "Хамас"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелските самолети нанесоха удар в ивицата Газа по комплекс от сгради, които според военните принадлежат на „началника на разузнавателния отдел“ на палестинската радикална групировка Хамас. Това съобщи пресслужбата на армията. 

"Преди известно време изтребители нанесоха удари по комплекс, принадлежащ на ръководителя на разузнавателния отдел на терористичната организация Хамас. В момента армията продължава да нанася удари по терористични цели в ивицата Газа", се казва в изявлението.

Израелската армия съобщи още, че след ескалацията на палестинско-израелския конфликт са елиминирали над 400 бойци на Хамас в ивицата Газа, а десетки са били заловени, съобщава телевизионният канал i24, цитирайки военен представител. „Ние ликвидирахме над 400 терористи в Газа и десетки други са в наш плен“, цитиран е представителят от телевизионния канал. Отбелязва се, че в Кфар Аз се водят ожесточени боеве.
Броят на загиналите в ивицата Газа нарасна до 313 в неделя, съобщи министерството на здравеопазването в палестинския анклав, след като армията втори пореден ден нанесе въздушни удари по цели на Хамас. Министерството съобщи, че още 1990 души са били ранени в боевете. Те започнаха в събота, след като радикалната групировка Хамас, управляваща сектора, изстреля хиляди ракети по Израел при изненадващо нападение в събота сутринта.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени