Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Гугъл" спира онлайн приложение за достъп до подкасти, предлага алтернатива

Потребителите на приложението за достъп до подкасти (онлайн аудио и видео съдържание), създадено от Google  (Гугъл), са привлечени от опростения и удобен начин за неговото използване, поради което то е изтеглено над 500 милиона пъти на мобилни устройства, снабдени с операционната система Android (Андроид). Въпреки това технологичната компания обяви, че догодина ще спре поддръжката на това онлайн приложение, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Решението е взето с цел потребителите на Google Podcasts (Гугъл подкастс) да се насочат към социалната медия YouTube (Ю Тюб), която напоследък е все по-популярна и сред любителите на онлайн съдържание, представено чрез подкасти. Това се казва в съобщение на Google, чиято собственост е онлайн платформата за споделяне на музикално и друг вид аудио и видео съдържание. 

През 2024 г. ще бъде прекратена поддръжката на Google Podcasts  и на потребителите ще бъде дадена възможност да прехвърлят своите подкасти в платформата за споделяне и излъчване в онлайн пространството на музикални видео и аудио файлове YouTube Music (Ю Тюб мюзик), посочва технологичната компания.

Тя допълва, че дигиталните инструменти, чрез които ще бъде възможно прехвърлянето на аудио и видео съдържание, ще бъдат инсталирани "през идните седмици и месеци", след като Google събере отзиви на потребители относно предстоящата промяна и ги анализира. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна