Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чочев спаси ЦСКА 1948 срещу Ботев (Пд)

Ивайло Чочев
Снимка: cska1948

ЦСКА 1948 победи с минималното 1:0 у дома Ботев Пловдив в предпоследния мач от 13-ия кръг от Първа лига. 

В петата минута Ерденис Гурища центрира и Ивайло Чочев стреля с глава, но удари дясната греда на вратата, пазена от Даниел Кайзер. Малко повече от четвърт час по-късно Антонио Вутов се пребори с Антонио Перера и стреля от над 20 метра по земя, но топката излезе в аут. 

Пловдивчани опитаха да отговорят с шут на Антоан Бароан, но националът Даниел Наумов се намеси решително. Постепенно Ботев изнесе играта в предни позиции и в 35-ата минута кълбото достигна до Фаустас Степонавичус, но той стреля неточно. В добавеното време на първата част Бирсент Карагарен центрира към Чочев, който отправи неточен удар към вратата на гостите. 

Веднага след почивката домакините опитаха да наложат натиск и в 55-ата минута Ивайло Чочев с левия крак засече центриране на Симеон Петров, но изпрати кълбото над вратата. Малко по-малко от четвърт час преди края на редовното време резервата Видар Кяртансон се измъкна и изпрати топката във вратата на Ботев, но попадението не беше зачетено заради засада. 

В 83-ата минута Ивайло Чочев отново беше близо до това да се разпише във вратата на пловдивчани. Три минути по-късно Георги Русев центрира от фаул и Чочев с глава реализира победния гол в полза на "червените". ЦСКА 1948 заема шесто място в класирането, докато Ботев Пловдив е на 12-то място, след като допусна трето поражение в последните си четири двубоя.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени