Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов отново ще кара в Еврокупа-3

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се завръща за втори състезателен уикенд в шампионата Еврокупа-3, като сега предстои седмият кръг от сезона на пистата "Рикардо Тормо" във Валенсия.

Цолов дебютира в Еврокупа-3 в петия кръг на "Херес", където записа две втори места, две спечелени квалификации и две най-бързи обиколки в надпреварите. Тези класирания му донесоха 42 точки и само с едно участие той заема девето място в класирането.

Цолов отново ще се състезава за тима GRS, като вчера замина за Валенсия веднага след края на тестовете във Формула 3 на пистата в Барселона.

"Все още не е решено дали ще продължа да се състезава във Формула 3 и през следващия сезон. Това ще стане в последният момент. Тестовете, в който участвам сега имат за цел да ми помогнат, ако карам във Формула 3 догодина. Справих с тази задача, така че нещата изглеждат добре и се надявам да продължа в този шампионат и догодина", това сподели специално за БНР от Валенсия Никола Цолов.

Програмата за уикенда включва две свободни тренировки по 40 минути в събота, две квалификации по 15 минути и две състезания в неделя – всяко по 30 минути плюс 1 обиколка.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна