Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция излиза за шеста победа за Евро 2024 в Амстердам

Жиру, Мбапе и Гризман (от ляво-на дясно) тренират на "Йохан Кройф Арена".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландия посреща Франция в дербито на върха в група В от квалификациите за Евро 2024. Двубоят на стадион „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам днес от 21:45 часа и при победа "петлите" ще си осигурят и на теория билет за шампионата в Германия.

Францизите са без грешка до момента и на практика са се класирали. Те са на първо място с 15 точки от пет мача. Момчетата на Дидие Дешан не са допуснали гол в своята врата. В същото време Килиан Мбапе и компания са реализирали 11 попадения. 

„Оранжевите“ заемат второто място и ще се опитат да спрат перфектната серия на Франция. Те имат актив от девет точки, събрани след изиграването на четири срещи, колкото има и Гърция. Избраниците на Роналд Куман са вкарали осем гола и са допуснали пет в своята врата.

Франция има значително предимство в мачовете им в последно време. Те са спечелили четири от последните пет срещи. Нидерландия има една победа в този период. „Петлите“ имат на сметката си 11 гола в тези мачове, докато „лалетата“ са вкарали едва три попадения.

Последната среща между двата отбора беше на 24 март тази година. Тогава Франция се наложи с 4:0 в Париж. Головете за домакините бяха дело на Антоан Гризман, Дайо Упамекано и Килиан Мбапе, който се разписа на два пъти.

В група F във Виена Австрия и Белгия се срещат в спор за първото място. Двата състава са с по 13 точки, трети е тимът на Швеция със 6.

Програма за мачовете за Евро 2024 в петък:

Група В

21:45 Нидерландия - Франция
Ирландия - Гърция

Група F

19:00, Естония - Азербайджан
21:45, Австрия - Белгия

Група J

21:45, Лихтенщайн - Босна и Херцеговина
Португалия - Словакия
Исландия - Люксембург.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна