Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
ETHNO България 2023: Афтърфилм за събитието разкрива магията на лагера

След успешното провеждане на ЕTHNO България 2023 организационният екип на проекта реализира кратък афтър филм, разкриващ най-впечатляващите моменти на събитието. Зрителите могат да се потопят в атмосферата на международния музикален лагер и да се любуват на природните красоти на Витоша, където се проведе събитието, както и на изпълненията на участниците.

Видеото е дело на френския видеограф Пиер Шено, който с визия и професионализъм в продължение на десетте дни на лагера заснема всеки уникален момент на събитието.

Той дава поглед не само върху средата и музиката, специфични за "Етно България," но и духа на този уникален музикален и културен обмен. С помощта на красиви кадри и вълнуваща музика, изпълнена от самите участници по време на финалния им концерт в Кино Кабана, София, видеото несъмнено успява да ви пренесе в това уникално преживяване.

Първата част на афтърфилма дава възможност на зрителите да се запознаят с международната инициатива ЕTHNO, както и с организаторите на ETHNO България. Втората му част е динамично представяне на атмосферата, дейностите и част от музиката, разработена по време на лагера.

Видеото е достъпно за гледане в YouTube. Споделете го с приятели и музикални ентусиасти, и бъдете част от магията на ETHNO България.

За повече информация и новини за бъдещи събития, следете ни в социалните мрежи: Facebook и Instagram.

Снимки: Пиер Шено / Pierre Chesneau

През септември 2023 г., за първи път в България се проведе форматът ETHNO,  който обединява млади таланти от цял свят в истински музикален калейдоскоп.

В пилотното издание на ETHNO България се събраха 20 музиканти от над 10 държави и 3 континента, които разработиха програма от 20 песни от цял свят в рамките на само една седмица. Те представиха своя уникален репертоар на 3 финални концерта, последният от които се състоя на сцената на Кино Кабана в центъра на София на 10.09.2023

Международният проект ETHNO България е организиран от Фондация Аутентик в сътрудничество с Jeunesses Musicales International (JMI) и с финансовата подкрепата на Музикаутор, Национален фонд "Култура", “Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество” Столична програма "Култура", Направление „Културно-образователни проекти, активни публики“ 2023, както и с подкрепата на Лятна Програма - Столична Община.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна