Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севиля приема Арсенал в търсене на първа победа в ШЛ

Диего Алонсо
Снимка: БТА

Старши треньорът на Севиля Диего Алонсо се цели в победа при домакинството на отбора срещу Арсенал тази вечер в груповата фаза на Шампионската лига.

Бившият уругвайски нападател бе назначен начело на испанския тим по-рано този месец. Шампионът в Лига Европа направи колеблив старт на сезона и се намира на 13-о място във временното класиране в Ла Лига с едва 9 точки след 9 кръга.

Алонсо има известен опит в Шампионската лига - той бе във Валенсия, когато отборът достигна до финала през 2001 година преди да загуби от Байерн след изпълнение на дузпа, но не попадна в състава за мача.

"Наслаждавах се на Шампионска лига с Валенсия, с който стигнахме до финал", каза Диего Алонсо на пресконференцията преди двубоя с Арсенал.

"Надявам се, че сега ще се зарадваме на трите точки. Имаме отлична възможност. Аз съм оптимист по природа. Където някои виждат препятствия, аз виждам възможности и точно така ще направим", добави наставникът на Севиля.

Срещата от група В на Шампионската лига е от 22:00 часа довечера. Севиля има две равенства към момента, докато Арсенал е с победа и загуба в актива си.

Програма за мачовете във вторник:

Група А

19:45, Галатасарай - Байерн

22:00, Манчестър Юнайтед - Копенхаген

Група В

22:00, Севиля - Арсенал, Ланс - ПСВ Айндховен

Група С

22:00, Унион - Наполи, Брага - Реал (Мадрид)

Група D

19:45, Интер - Залцбург

22:00, Бенфика - Реал Сосиедад.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна