Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров срещу Медведев за осми път

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров ще играе днес срещу водача в схемата на АТР 500 тенис турнира в зала във Виена Даниил Медведев в среща от осминафиналите.

Двубоят е втори в програмата на централния корт в „Щадхале“ и ще започне след края на мача Андрей Рубьов – Матео Арналди, който е с начален час 12:45.

До момента московчанинът води с 5-2 успеха. За последно те играха отново в зала. През февруари тази година в Ротердам Медведев се наложи с 6:1, 6:2 на полуфиналите. Преди година двамата играха пак във Виена, отново на полуфинал. Тогава Димитров отстъпи с 4:6, 2:6. Последният успех на Григор срещу този опонент беше в Индиън Уелс през октомври 2021 година, когато спечели след обрат с 4:6, 6:4, 6:3

Шампионът за 2021 година Александър Зверев се класира за четвъртфиналите във Виена. В мач от втория кръг германецът се наложи снощи с 6:2, 6:4 над първата ракета на Великобритания Камерън Нори.

На четвъртфиналите Зверев, който е номер 5 в схемата на турнира, ще очаква победителя от мача между руснака Андрей Рубльов и италианеца Матео Арналди.

В друг мач, но от първия кръг, италианецът Яник Синер спечели със 7:6(2), 7:5 срещу американеца Бен Шелтън.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени