Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен триумфира и в Мексико

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Макс Верстапен спечели Гран при на Мексико във Формула 1 и записа рекордна 16-та победа в рамките на само един сезон.

Пилотът на Ред Бул започна надпреварата от втора позиция, но успя да изпревари Шарл Льоклер след силния си старт. Нидерландецът нямаше проблеми да се справи с конкуренцията на състезателя на Ферари, след като Кевин Магнусен от тима на Хаас претърпя тежка катастрофа, принудила организаторите да спрат временно Гран при на Мексико.

26-годишният Верстапен спечели третата си последователна титла във Формула 1 по-рано през октомври в Катар, докато Ред Бул вече си осигури първото място в отборната надпревара.

"Наслаждаваме се на невероятен сезон. Настройките на болида бяха много добри, независимо че не започнахме от първа позиция. Победите може би ще станат 17 или 18, не знам", заяви Верстапен след края на Гран при на Мексико.

На пистата "Ерманос Родригес" нидерландският пилот изравни постижението на Ален Прост от 51 победи, триумфирайки за пети път в шест издания на състезанието за Голямата награда на Мексико.  

На втора позиция финишира бившият световен първенец Люис Хамилтън от Мерцедес, докато Льоклер от Ферари се нареди на трето място.

Съотборникът на Макс Верстапен и представител на домакините Серхио Перес отпадна след сблъсък с Шарл Льоклер още в началото на състезанието в Мексико.

До края на шампионата във Формула 1 остават още само три кръга, като следващият ще се проведе в Сао Пауло (Бразилия) на 5 ноември.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени