Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка критикува WTA заради финалите в Канкун

Арина Сабаленка не е доволна от организацията в Канкун.
Снимка: Ройтерс

Световната номер 1 в женския тенис Арина Сабаленка критикува в организацията на Финалния турнир на WТА в Канкун (Мексико), като заяви, че не се е чувствала сигурна на стадиона, построен специално по повода, като обвини в "липса на уважение" ръководните структура на световния  женски тенис, съобщи Франс прес.

"Трябва да кажа, че съм много разочарована от WТА и от опита му досега на Финалния турнири на УТА", написа 25-годишната състезателка от Беларус в Инстаграм.

"Като състезателка имам чувството, че WТА ми показва липса на уважение. Мисля, че така е и при повечето от другите спортистки. Организацията не беше на ниво, което се очаква за такъв турнир. Ако трябва да бъда честна, не се чувствах сигурна  при идеята, че трябва дълго да се задържа на този корт", добави Сабаленка, която победи гъркинята Мария Сакари с 6:0, 6:1 в първия кръг на турнира.

Според нея на състезателките не им е било позволено да тренират на корта преди вечерта на откриването на турнира. "За мен това е неприемливо".

Тенисистката от Беларус все пак уточни, че критиките са за WТА, а не за местните организатори на турнира. "Държа да поздравя организаторите на турнира, тези, които построиха стадиона в последния момент и всички, които работят по събитието. Знам, че не е тяхна вина", написа още тя.

Канкун бе официално избран, за да приеме престижния турнир за края на сезона на 7 септември, след като Асоциацията отмени възможността финалният турнир да се организира в Саудитска Арабия. Това беше идея, която срещна много критики и от бивши звезди на световния тенис, като Мартина Навратилова и Крис Евърт.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени