Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович се пребори с Хрийкспор и стомашни проблеми

Джокович записа 15-а поредна победа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович бе на път да се превърне в поредната жертва на стомашни проблеми в Париж сноши. Вместо това той се пребори и победи нидерландеца Талон Хрийкспор и да се класира на деветия си пореден четвъртфинал в турнира от сериите Мастърс 1000.
Сръбският тенисист спечели последните осем точки в мача, за да измъкне успеха с 4:6, 7:6(2), 6:4, като удължи победната си серия на 15 мача и затвърди позицията си на №1 в ранглистата на ATP. Сега той води на Карлос Алкарас, който бе разгромен от Роман Сафиулин в откриващия си мач в Париж, с 670 точки.
След мача Джокович разкри, че се е борил със стомашен проблем - въпреки че не спести похвали за усилията на съперника си.
"Не искам да отнемам нищо от неговото представяне. Той не е свалил нивото си", заяви сърбинът. "Може би в третия сет в няколко гейма се поумори малко, но той игра на много високо ниво и заслугата за това представяне е негова. Ако той беше победител тази вечер, щеше да е напълно заслужено"
"Започнах добре, но ми свършиха силите. През последните няколко дни се борих със стомаха си и просто изобщо не се чувствах на мястото си. Просто се опитвах да задържа подаването си и да стигна до тайбрек, което се случи във втория. Имах късмет при няколко удара. Лесно можеше да се стигне и до него, но като цяло изиграх добър тайбрек и в третия започнах да се чувствам по-добре. Наистина се радвам, че успях да преодолея това предизвикателство", каза още Джокович.
Талон Хрийкспор
Сърбинът поведе с 3:0 и тогава започна проблемите му. Той успя да спечели само един гейм от следващите седем в първия сет. В следващата част се стигна до тайбрек, в който 36-годишният Новак поведе с 5:0 точки и лесно изравни частите. Джокович пи хапчета и проби за 3:2 в решителния сет. След негова двойна грешка обаче се стигна до връщане на брейка при 4:4. Публиката аплодира това, което вбеси световния №1 и той призова феновете да аплодират още грешката му. Това мобилизира Ноле и той спечели последните осем точки в мача.
Следващият му съперник е шампионът от 2022 година Холгер Руне в повторение на финала в Париж от преди 12 месеца. Датчанинът победи след полунощ Даниел Алтмайер от Германия с 6:3, 6:3.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна