Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Илиев: Със сигурност ще има забавяне на проекта за "Българска армия"

Стадион "Българска армия".
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира ситуацията около стадион "Българска армия".

"Има внесена жалба, което със сигурност ще забави проекта. Не е приятно, защото тамън на стартовата линия беше застанал ЦСКА и сега пак се влиза в някакви процедури, които не се знае колко време ще траят. Ако искаме да забъркаме проблем в нещо, пращаме го в съда и оттам-нататък започват да се точат понякога и с години нещата", коментира Илиев пред bTV 

"Със сигурност ще има забавяне. Има общо дружество с ЦСКА. Надявам се бързо да се разрешат нещата, за да могат да стартират и тези процеси. Когато нещата влезнат в съд и се пускат жалби, процедурите са дълги", заяви още министърът.

За евентуалното построяване на нов Национален стадион, спортният министър сподели: „Този въпрос (б.ред – за Националния стадион) е много добър. Аз искам да кажа, че хоризонтът на нашето правителство не предполага построяването на нов Национален стадион. Знаете, че това правителство има хоризонт от 18 месеца – за това време е много трудно да бъде завършен такъв мащабен проект. Това, което ние правим, са проучвания за къде е най-подходящата локация, колко би струвало и евентуално проектиране на такова съоръжение, за да може хората, които ще дойдат след нас, да имат на какво да стъпят и да се започне такава реализация“.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна