Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен е неудържим, спечели и в Бразилия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландецът Макс Верстапен продължи пълната си доминация през сезон 2023 във Формула 1.

Пилотът на Ред Бул, който отдавна си осигури третата поредна световна титла, спечели Гран при на Бразилия. На пистата "Интерлагос" той постигна рекордната 17-а победа през сезона в 20 проведени старта.

Втори остана британецът Ландо Норис с МакЛарън, а третото място, битката за което бе най-интересна, остана за испанския ветеран Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

Надпреварата в Бразилия, която има славата на една от най-драматичните в календара, отново не разочарова. Още в загравяващата обиколка от състезанието отпадна пилотът на Ферари Шарл Льоклер. Монегасецът получи проблем с хидравликата на болида си и се удари в предпазната стена.

Льоклер успя да скри колата си на сигурно място и стартът бе даден по план, но още в първата обиколка се случи масова катастрофа, която доведе до червени флагове на пистата и спиране за близо половин час. От състезанието отпаднаха още двама пилоти - датчанинът Кевин Магнусен от Хаас и тайландецът Александър Албон от Уилямс, a двамата австралийци - Оскар Пиастри (МакЛарън) и Даниел Рикардо (АлфаТаури), получиха сериозни повреди по болидите си.



По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени