Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не могат да освободят бащата на Луис Диас заради военни действия

Луис Диас показва фланелката с призива да бъде освободен баща му след гола срещу Лутън.
Снимка: Ройтерс

Бунтовническата група "Национална освободителна армия", която отвлече бащата на колумбийския футболист на Ливърпул Луис Диас, не може да освободи заложника поради продължаващите военни действия на територията. Това заяви командирът на групировката Хосе Мануел Мартинес Кирос, съобщава британският вестник "Гардиън", цитиран от БТА.

По-рано те обявиха, че са се съгласили да пуснат бащата на Диас. За отвличането му се разбра на 29 октомври. В същия ден майката на футболиста изчезна, но скоро спасителите я намериха невредима.

"Започнахме процес за освобождаването му възможно най-бързо. Полагаме усилия да избегнем инциденти с правителствените сили. Районът остава отцепен, извършват се полети, събира се военни сили и се предлагат награди като част от операцията по издирване", каза Мартинес Кирос.

"Ситуацията не позволява планът за освобождаване да се осъществи бързо и безопасно, без да изложи на опасност живота на  Луис Мануел Диас. Ако операциите продължат в тази област, това ще забави освобождаването му и рисковете се увеличават", добави той.

В неделя Ливърпул завърши наравно 1:1 като гост на Лутън. Диас отбеляза гол в петата минута на добавеното време на втората част. След като се разписа, футболистът вдигна фланелката си, а под нея имаше друга с надпис "Освободете баща ми". Тогава Диас изигра първия мач след отвличането на родителите си, а преди това пропусна два двубоя.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени