Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската прокуратура разследва Sanofi за възможно манипулиране на пазара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската прокуратура започна предварително разследване срещу мултинационалната фармацевтична компания Sanofi за евентуална пазарна манипулация.

Съдебен източник потвърди пред CNBC, че Parquet National Financier, френската финансова прокурор, е започнала предварителна проверка през март 2023 г. по обвинения в "разпространение на невярна или подвеждаща информация и манипулиране на цените", свързани с минали финансови комуникации на компанията.

"Sanofi не знае за предварително разследване на нейните сметки през 2017 г. или за друг въпрос от страна на френския финансов разследващ орган. Ние държим на точността на нашите сметки", се посочва в изявление на френската фармацевтична компания.

"Като листвана на борсата компания, финансовата информация, публикувана от Sanofi, е точна, прецизна и искрена и е надлежно одитирана от две одиторски фирми. Sanofi си запазва правото да предприеме правни действия срещу всякакви неверни или клеветнически твърдения", се казва още в изявлението.

В края на миналия месец фармацевтичният гигант намали финансовите си прогнози за 2024/2025 г. и отбеляза рязък спад на цените на своите акции, с което от началото на годината те се понижават с 6,8 на сто. 

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени