Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теглят жребия за Купата на България на 10 ноември

Снимка: ПФК ЦСКА-София

Жребият за 1/8-финалите на Купата на България ще се състои на 10 ноември (петък), от 11:00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна, съобщиха от Професионалната футболна лига.

Във втория кръг участват общо 16 отбора, които ще бъдат поставени в една урна при пълен жребий. Изтегленият първи отбор (или двойка отбори) е домакин в срещата. До момента право на участие в 1/8-финалите на турнира придобиха тимовете на Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), Хебър Пирин, Арда, ЦСКА 1948 и Ботев (Враца) от Първа лига, както и тимовете на Литекс Ловеч и Спартак Варна от Втора лига.

До датата на жребия ще станат ясни още два отбора – победителите от мачовете Струмска слава (Радомир) – Ботев (Пловдив) и Черноморец (Балчик) – ЦСКА София, които ще се състоят днес и утре.

Като двойки в жребия ще участват Черноморец (Бургас) – Етър (18.11), Бдин – Берое (18.11), Балкан (Ботевград) – Лудогорец (22.11), Дунав (Русе) – Левски (22.11) и Янтра 2019 (Габрово) – Славия, които ще закрият програмата на осминафиналите на 23-и този месец.

Жребият ще разпредели оставащите отбори в осем противопоставяния, като домакин ще бъде първия изтеглен отбор. Победителят се излъчва в една среща съгласно условията на чл. 19, ал. 1, ал. З, ал. 4 и ал. 5. на Наредбата за първенствата и турнирите на БФС и се класира за Трети кръг (1/4 финал) на турнира.

Мачовете ще се играят в периода 5-7 декември 2023 година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна