Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унгарец отстрани Баутиста Агут в София

Себастиан Марожан е на четвъртфинал.
Снимка: БТА

Фабиан Марожан от Унгария се класира за четвъртфиналите на АТР 250 тенис турнира в София.

Той се наложи над първия шампион в състезанието Роберто Баутиста Агут от Испания след 6:3, 3:6, 7:6(4) след почти два часа игра на централния корт в зала „Арена София“. Това означава, че ще има нов победител на турнира в събота, тъй като и последният носител на титлата Марк-Андреа Хюслер отпадна вчера.

В първия сет 24-годишният унгарец направи пробив за 4:2 и това беше достатъчно да го спечели. В следващия пък Баутиста Агут на свой ред направи брейк за 4:2 и изравни частите.

В заключителния сет двамата тенисисти си размениха по два пробива в първите шест гейма. В десетия 35-годишният испанец показа воля и спаси три поредни мачбола.

Стигна се до тайбрек. В него Марожан поведе с 5:0 точки. Испанецът се пробуди и взе три поредни разигравания. При 6:3 62-ият в света унгарец получи нови три мачбола и триумфира при втория, когато бекхендът на Баутиста Агут се спря в мрежата.

Ще срещне третият поставен Ян-Ленард Щруф. Германецът отстрани квалификанта от Великобритания Били Харис след 7:6(5), 6:4, като наниза 11 аса в двубоя.

Преди това Адриан  Манарино постигна победа номер 200 в кариерата си на твърда настилка и стана първият четвъртфиналист на турнира. Поставеният под номер 2 французин надделя над испанеца Алберт Рамос-Виньолас с 6:4, 6:4 за 104 минути в мача между двамата 35-годишни левичари на централния корт в "Арена София".

Следващият съперник на Манарино ще бъде седмия в схемата и 44-и в класацията на АТР Себастиан Офнер (Австрия), който пласира 10 аса и навакса сет и ранен пробив пасив във втория, за да елиминира с австралиеца Кристофър О'Конъл с 6:7(6), 6:4, 6:2

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна