Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София приема кръг от СШ по СуперЕндуро догодина

Теодор Кабакчиев
Снимка: БФ Мотоциклетизъм

България и София стават столица на световния шампионат по СуперЕндуро в началото на следващата година. Историческото за страната ни състезание ще се проведе на специално избрана дата – 24 февруари и ще бъде част от честванията за 100-годишнината на Българската федерация по мотоциклетизъм.

Очаква се в 6-ия кръг на надпреварата, която ще се проведе в "Арена София" да се включат няколко български състезатели начело със световния шампион за младежи от 2019 година Теодор Кабакчиев.


СуперЕндурото е мотоциклетно състезание, комбинация от суперкрос и ендуро състезания, провеждани на закрито на трасе с изкуствени препятствия. Основната му разлика със суперкроса е, че има скални участъци, препятствия от дървени трупи, като трасетата включват още различни елементи на офроуд каране като преминаване през пясък, кал, дупки с вода и гигантски гуми.

СуперЕндурото дебютира през 2000 година и набира все по-голяма популярност в последните години като звездите Били Болт, Коди Уеб, Купър Абот, Доминик Олшови, Джони Уокър карат пред препълнени зали и много публика.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени