Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джак Дрейпър стигна първи финал в кариерата си

Джак Дрейпър е на финал.
Снимка: Sofia Open/LAP.bg

Британецът Джак Дрейпър е първият финалист на АТР 250 тенис турнир в София и ще играе за първи път в кариерата си в мача за титлата в събота.

Намиращия се на 82-ото място левичар в света отстрани третия поставен Ян-Ленард Щруф от Германия след 6:3, 6:4 след 82 минути игра.

Щруф направо пробив за 2:1, за което беше възнаграден с аплодисменти и от българския фенклуб на Борусия (Дортмунд), чийто почитател е и германецът. Веднага след това обаче Дрейпър се отърси от напрежението и спечели четири поредни гейма. При 5:3 той сервираше за спечелването на частта. Левичарят от Сътън стигна до сетбол след хубава къса топка и го реализира незабавно с отличен първи сервис.

В началото на втория сет британецът се оказа в ситуация 0:40 при свое подаване, но намери сервиса си, направи три поредни аса и успя да се спаси за 1:1. В четвъртия гейм 21-годишният Дрейпър спаси още два брейкбола. След това пък  №28 в света Щруф „изтри“ точка за пробив с ас и после взе подаването си за 3:2.Британецът проби за 4:3, след като оспорва втория сервис на германеца и се оказа, че той е бил в аут. След това Дрейпър затвърди с лекота. При 5:4 той сервираше за място на финала. Той новеде с 40:15, но ги пропиля – вторият с двойна грешка. При третия обаче англичанинът направи ас и вдигна триумфално ръце.

Във втория полуфинал тази вечер в „Арена София“ играят вторият в схемата Адриан Манарино (Франция) и Павел Котов (Русия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна