Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора загуба на баскетболните националки в квалификациите

Борислава Христова (с топката) вкара 25 точки за България.
Снимка: БФБаскетбол

Националният отбор на България за жени претърпя втора загуба в квалификациите за Евробаскет 2025. След поражението от Финландия в Самоков, тимът ни отстъпи на Словения с 63:78 като гост.

Срещата в Любляна бе много оспорвана през първото полувреме, след което баскетболистките на Таня Гатева водеха с 36:35. След паузата обаче домакините направиха силна серия и обърнаха за 62:52 преди заключителния период, а до края увеличиха аванса си, за да спечелят още по-убедително.

В този мач България на практика игра без една от най-опитните си състезателки Ива Костова, която се контузи още в началните минути и повече не се появи на паркета.

Борислава Христова бе най-резултатна за тима ни с 25 точки, Карина Константинова отбеляза 15. За Словения Ева Лисец реализира 28 точки и овладя 7 борби. Зала Фришковец приключи със 17 точки.

В другия мач, изигран по-рано в неделя, Унгария победи Финландия с 67:56 като гост и излезе начело в групата с две победи. В квалификациите следва година пауза, а в следващия прозорец през ноември 2024 г. България ще гостува именно на тези два тима. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна