Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Михайлов: Мач с Унгария трябва да има, иначе УЕФА ще ни изключи

Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС

Президентът на БФС Борислав Михайлов призова отговорните държавни органи да разрешат мача между България и Унгария да се проведе на 16 ноемвври. В проитвен случай България ще бъде извадена от УЕФА и последиците ще са много сериозни.

"Апелирам към хората от които зависи това нещо, да прояват здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и Ботев (Пд) ще спре да играе футбол въобще, и Локо (Пд) и всички отбори. Едно такова неотдаване на стадион е като отказ от организиране на спортно състезание, което означава, че държавата не е помогнала на федерацията да си организира мача, което означава намеса, което означава изключване от УЕФА. 

Не говорим само за лишаване на отборите от участие в европейските турнири, тук говорим за блокиране в рамките на доста дълъг период на целия футбол в България. Това е немислимо, няма причини да се случи това, това би било абсолютна катастрофа", заяви президентът на БФС пред БНТ.

Към момента Община Пловдив все още не е възложила провеждането на мача на стадион "Христо Ботев", а до двубоят остава три дни - той е насрочен за четвъртък от 19:00 часа. 

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна