Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България - Унгария ще се играе на Националния стадион

Дали България ще приеме Унгария в София?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на България ще посрещне Унгария в европейска квалификация на 16 ноември на Националния стадион "Васил Левски". Това обявиха от Унгарската футболна федерация. Двубоят ще се проведе пред празни трибуни от 19:00 часа, потвърдиха от БФС.

"Трагикомедия - така най-добре може да се определи казусът с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата, пишат унгарските медии за сагата около европейската квалификация между двата отбора.

Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската федерация, че по искане на Българския футболен съюз мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врати в София, се казва в съобщението на Унгарската централа.

"Поведението на Българския футболен съюз е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка по такъв начин, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, включващ много хора и интересуващ милиони. Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация"", заявиха още от Унгарската федерация.

От БФС потвърдиха тази информация.
"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата, съобщиха от Българския футболен съюз.

Двубоят първоначално бе насрочен за Националния стадион "Васил Левски", но по-късно преместен за "Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата с обяснението, че срещата е рискова. Впоследствие се оказа, че стадионът в Пловдив не може да приеме двубоя и спешно се търси нов вариант. Един от тях е "Арена Арда" в Кърджали, но стадионът не отговаря на изискванията и едва ли ще бъде утвърден. Оставал вариант двубоят да бъде върнат в София.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националният стадион „Васил Левски" спешно да бъде приведен в готовност да приеме европейската квалификация.
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна