Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер записа 60-а победа за сезона и класира Джокович на полуфинал в Торино

Яник Синер спечели първото място в Зелената група-
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредният успех на Яник Синер във финалите на АТР го изведе до върха на Зелената група в Торино.
Снощи любимецът на домакините завърши перфектно, като победи Холгер Руне от Дания с 6:2, 5:7, 6:4 след два часа и половина игра в зала "Пала Алпитур". По този начин той също така гарантира, че шесткратният шампион и световен номер 1 Новак Джокович ще продължи към полуфиналите. Вчера сърбинът се наложи над резервата Хубарт Хуркач със 7:6(1), 4:6, 6:1 и зае второто място в групата. При загуба на Синер, щеше да продължи Руне.
"За мен беше наистина важно, да се пренастроя след чудесната победа срещу Новак", каза Синер след срещата. "Никога не бях печелил срещу него, така че наистина се постарах да дам най-доброто от себе си. Започнах наистина добре. Във втория той сервираше по-добре, движеше се по-добре, така че беше много по-равностоен мач. Третият сет можеше да се развие в негова полза. При 4:3 спасих точка за пробив. Беше малко като влакче на ужасите днес, но очевидно съм наистина щастлив и доволен, че съм на полуфинал".
След сет на сет, в третия, който беше много равностоен, италианецът успя да направи решителен пробив за 5:4 и после сервира успешно, за да запише 60-ата си победа за сезона.
 22-годишният Яник, който през този сезон стана шампион в Монпелие, Пекин, Торонто и Виена, е първият италианец, достигнал до полуфиналите на сингъл в 54-годишната история на Nitto ATP Finals.
"Със сигурност означава повече да го направя тук в Торино, специално място, специален турнир", каза Синер за спечелването на своята знакова 60-а победа - рекордна за италианец в Откритата ера.
Днес са последните двубои в Червената група. От 15:30 часа водачът Карлос Алкарас играе срещу Даниил Медведев, а от 22 часа е мачът Александър Зверев - Андрей Рубльов. В класирането води Медведев с 2 победи, а с победа и загуба са Зверев и Алкарас, докато Рубльов е без спечелен сет до момента. Първият в групата ще играе срещу Джокович в събота, а вторият ще се изправи срещу Синер.

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна