Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха първата тренировка за Гран при на Лас Вегас след 8 минути

Карлос Сайнс гледа пораженията по своя болид от капак на шахта.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата свободна тренировка за Гран при на Лас Вегас във Формула 1 беше отменена след само осем минути, за да се поправи пистата, след като повреден капак на шахта нанесе сериозни щети на болида на Карлос Сайнс от отбора на Ферари. В крайна сметка колата напусна трасето върху камион, а испанецът остана невредим.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор каза, че две трети от болида ще трябва да бъдат сменени и нарече ситуацията "неприемлива". 

"Това, което Карлос каза, беше, че се е ударил в нещо на пистата, но не знаеше точно какво е то", добави той.

От тима на Алпин обявиха, че шасито на Естебан Окон също ще трябва да бъде сменено поради повреда от капака, а от Световната федерация по автомобилизъм (ФИА) казаха, че ще проверят всички шахти по уличното трасе в Лас Вегас.

Шарл Льоклер от Ферари временно оглави класирането преди сесията да бъде прекратена, след като измина една обиколка за 1:40.909 минута, следван от пилотите на Хаас Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен. Трикратният световен шампион Макс Верстапен с Ред Бул остана четвърти.

Краткият първи тест на трасето отбеляза завръщането на Формула 1 в Лас Вегас за първи път от почти 40 години. Феновете, изпълнили до краен предел трибуните, за да видят пистата в действие по време на нейния дебют, бяха разочаровани, тъй като американецът Логан Сърджант от Уилямс беше единственият пилот, който не успя да излезе на трасето по време на сесията.

Втората тренировка трябваше да започне в полунощ местно време, но ще бъде отложена най-малко с два часа. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени