Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов не завърши в Макао

Никола Цолов

Българският пилот Никола Цолов във Формула 3 не успя да завърши 70-ото издание на Гран При на Макао, въпреки че беше стигнал много близо до топ 10 в класирането. Никола се удари странично в мантинелите на последния завой на 12-ата обиколка „Фишърменс Бенд” и нямаше как да продължи с пораженията по предното и задното окачване вляво на колата му.
На старта Никола потегли 13-и, загуби две позиции на спирането за първия бавен завой след старта ”Лисабон” и излезе 15-и оттам. Във втората обиколка Никола изпревари Оливър Гьоте и излезе 14-и, а пред колоната излезе кола на сигурността заради инцидента на Дино Беганович от второто място, което върна Цолов на 13-ото място.
Никола запази тази позиция до 8-ата обиколка, когато катастрофира Пол Арон, а движещият се в топ 6 Чарли Вурц се удари и предното му крило се пъхна под колата. Този път състезанието беше спряно с червен флаг, тъй като при удара колата на Арон се запали, а задният й мост излетя далеч от мястото на удара.
Никола мина с две позиции напред за рестарта, но в първата обиколка Гьоте успя да си върне 11-ото място, а веднага след това Цолов се опита да го доближи, за да използва DRS системата в следващия тур, но загуби сцепление на „Фишърменс Бенд” и се удари, като беше класиран 21-и.
Световната купа във Формула 3, както е официалното име на състезанието, беше спечелена от Люик Браунинг, който вчера взе и спринтовото състезание. А надпреварата днес завърши зад колата на сигурността след инцидента на Никола.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени