Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АФП: На 81 г. Байдън се шегува с възрастта си, но на гласоподавателите не им е до смях

Джо Байдън помилва пуйките Либърти и Бел, 20 ноември 2023 г.
Снимка: АФП

Президентът на САЩ Джо Байдън се пошегува за възрастта си на 81-ия си рожден ден, който отбеляза в понеделник, но темата не е смешна за мнозина гласоподаватели, които се безпокоят, че е твърде възрастен за преизбиране догодина, коментира АФП.

"Между другото днес е рожденият ми ден…Трудно е да ставаш на 60", каза шеговито вчера Байдън на годишната церемония по помилване на пуйки в Белия дом пред Деня на благодарността.

Пред публиката, която включваше ученици, той заяви: "Това е 76-годишнината на това събитие и искам да знаете, че не съм бил тук за първата".

Демократът е най-възрастният президент в историята на САЩ и ако спечели втори мандат ще бъде на 86 г. при приключването му.

Проучване след проучване показва, че мнозинството гласоподаватели смятат, че е твърде възрастен за главнокомандващ. А инцидентите с негово участие, включително на стълбите на "Еър Фор уан", бързо стават популярни в социалните мрежи.

Гласоподавателите нямат сходни опасения за вероятния съперник на Байдън Доналд Тръмп, въпреки че той е на 77 г. и също е имал подобни инциденти.

Тръмп предупреди в своя реч през септември, че СЩ са на ръба на "Втора световна война", а наскоро нарече унгарския премиер Виктор Орбан лидер на Турция.

Скорошно проучване на Ей Би Си/Вашингтон пост показа, че 74% от допитаните заявяват, че Байдън е твърде възрастен за втори мандат, докато 50 на сто заявяват същото за Тръмп.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна