Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси: Беше много лошо, полицията биеше хора по трибуните

Меси и съотборниците му се опитват да спрат полицейското насилие.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Беше много лошо, видяхме как полицията биеше хора по трибуните. Както стана и на финала за Копа Либертадорес, полицията отново репресираше хората с палки". Това обяви звездата на Аржентина Лионел Меси след баталните сцени по трибуните по време на мача с Бразилия в Рио де Жанейро. 

Фенове на Аржентина бяха ранени след сблъсъци с полицията преди началото на двубоя на "Маракана", като Меси и съотборниците му се опитаха да успокоят ситуацията. В крайна сметка световните шампиони спечелиха мача с 1:0.

"Прибрахме се в съблекалнята, защото това беше най-добрият начин да успокоим нещата. Можеше да се стигне до трагедия. Притеснявахме се за семействата и хората, които са на трибуните. Това бе по-важно от мача, той вече бе от второстепенно значение", каза още Меси.

Към неговите думи се присъедини и капитанът на Бразилия Маркиньос. "Бяхме притеснени, за семействата, децата и жените, които бягаха панически по трибуните. От терена беше трудно да се разбере какво се случва, но ситуацията беше много страшна", сподели той.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна