Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарл Льоклер бе най-бърз във втората тренировка в Абу Даби

Шарл Льоклер
Снимка: БТА

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер регистрира най-добро време във втората свободна тренировка преди неделния старт за Голямата награда на Абу Даби, последен кръг за сезон 2023 във Формула 1.

Заниманието обаче няма да се запомни толкова с победата на монегасеца, колкото с двете катастрофи, заради които то бе спирано на два пъти с червени флагове. При първия инцидент в предпазната стена се заби съотборникът на Льоклер Карлос Сайнс-младши, като колата на испанеца пострада сериозно. Това доведе и до спиране на тренировката за около 20 минути, а малко след рестартирането ѝ германският ветеран Нико Хюлкенберг с Хаас също катастрофира, но щетите по болида му бяха по-малки.

Добрата новина е, че и Сайнс, и Хюлкенберг се отърваха невредими инцидентите си.

След двете прекъсвания Льоклер успя да запише постижение от 1:24.809 минути. Второ време в тренировката даде британецът Ландо Норис. Пилотът на МакЛарън изостана с нищожните 0.043 секунди от резултата на Льоклер.

Третата позиция пък бе окупирана от вече трикратния световен шампион Макс Верстапен. Нидерландецът завъртя една обиколка на пистата "Яс Марина" с болида си Ред Бул само с 0.173 секунди по-бавно от Шарл Льоклер.

Ако Верстапен успее да спечели и състезанието в неделя, той ще постигне безпрецедентните 19 победи от 22 проведени старта. Това ще бъде и 54-та победа в кариерата му, което ще го изпрати еднолично на трето място във вечната класация. В момента нидерландецът има 53 успеха, с колкото е и германецът Себастиан Фетел. Повече от двамата имат единствено британецът Люис Хамилтън (103) и германецът Михаел Шумахер (91).


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени