Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 нанесе първо домакинско поражение на Арда за сезона

Георги Русев (в червен екип) се отличи с гол и асистенция за ЦСКА 1948.
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА 1948 се върна на победния път, след като постигна успех с 3:0 над Арда в отложена среща от третия кръг на Първа лига.

Двубоят на "Арена Арда" в Кърджали премина под диктовката на гостите, които стигнаха до успеха с голове след статични положения. Техни автори станаха Георги Русев и Неделко Пишчевич през първото полувреме и Елитон през второто.

Първата добра възможност за гол бе за столичния тим. В 13-ата минута Неделко Пишчевич влезе с топката в наказателното поле и стреля по земя, но тя се отби от страничния стълб.

По-доброто начало на "червените" се материализира в попадение в 18-ата минута. Тогава Георги Русев центрира от фаул, вратарят на Арда Иван Дичевски не се намеси добре и топката спря в мрежата му за 1:0 в полза на ЦСКА 1948.

Само десетина минути по-късно гостите удвоиха след ново центриране. Русев изпрати топката в наказателното поле от корнер. Тя бе засечена от Ивайло Чочев, който стреля с глава към задната греда. Там напълно непокрит се оказа Неделко Пишчевич, който вкара един от най-лесните голове в кариерата си и първия си с екипа на ЦСКА 1948.

До края на полувремето не се случи нещо по-интересно в Кърджали, но почти веднага след рестартирането на играта "червените" стигнаха и до трети гол.

Напълно идентично с първите два той дойде след изпълнение на фаул. Русев прати по отличен начин топката около границата на вратарското поле и там Елитон надскочи отбраната на Арда, за да вкара с глава за 3:0.

"Много добро първо полувреме за отбора ни. Вкарахме два гола, през втората част отбелязахме и трети. След това малко се отпуснахме. Може би беше нормално с оглед на резултата. Имахме шансове да вкараме и четвърто попадения, но в края наистина се отпуснахме", коминтира след мача треньорът на гостите Николай Панайотов.

С победата ЦСКА 1948 събра 29 точки от 16 мача и се изкачи на петата позиция в класирането. Арда вече е на седмото място с 28 точки, но и мач в повече. За тима от Кърджали това бе първа загуба у дома от началото на сезона.

От 15:15 часа шампионът Лудогорец приема Славия, а от 17:30 часа е градското дерби Локомотив (София) - Левски.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна