Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продажбите в САЩ през Кибер понеделник достигнаха рекордните 12,4 млрд. долара

Amazon.com се похвали с рекордни продажби през Черния петък и Кибер понеделник

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големите ценови отстъпки за всичко - от козметични продукти и играчки до електроника - примамиха купувачите в САЩ да развържат портфейлите си за коледни покупки и да осъществят рекордни покупки онлайн през Кибер понеделника за цели 12,4 млрд. долара, показват данни от Adobe Analytics, оповестени във вторник.

Adobe каза, че повече потребители са използвали опциите "купете сега, платете по-късно", което е допринесло за 940 милиона долара онлайн разходи в понеделник - ръст с цели 42,5% от преди година. Това обаче може и да отразява разходите на финансово "по-крехките" купувачи.

Потребителските харчове онлайн скочиха в понеделник с 9,6% от 11,3 млрд. долара година по-рано, надминавайки първоначалните очаквания на Adobe за ръст от 6,1% до 12 млрд. долара.

Това последва силни тенденции в разходите през Черния петък и през целия уикенд за Деня на благодарността.

Солидното пазаруване е сигнал, че потребителят в САЩ все още е сравнително издръжлив въпреки високите лихвени проценти и повишената инфлация.

Междувременно Amazon.com се похвали с рекордни продажби през Черния петък и Кибер понеделник.

"Развълнувани сме да обявим, че ще имаме още милиони сделки за широка селекция от продукти, като нови сделки падат всеки ден до 24 декември", обяви изпълнителният директор на Worldwide Amazon Stores Дъг Херингтън.

Технологичният гигант съобщи, че през 11-дневния период, от 17-и до 27-и ноември, клиентите на Amazon са закупили над един милиард артикула, като същевременно

По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна