Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топ 10: Десетте най-велики съвременни футболисти от бивша Югославия (видео)

Новият епизод в подкаста Campio Podcast основна тема е подредбата на най-великите съвременни футболисти от държавите от бивша Югославия. Темата е актуална, тъй като вече три отбора от този регион си осигуриха участие на европейското първенство в Германия догодина – Сърбия, Хърватия и Словения. Босна и Херцеговина пък ще има още една възможност чрез плейофите в Лига на нациите, отговорен за което е и бившият селекционер на тима Ивайло Петев. В този квалификационен цикъл Северна Македония продължи с доброто си представяне, като стигна до равенства с Англия и Италия.

„Така че футболът на територията на бивша Югославия определено е интересен“, обединиха се около твърдението Христо Денев и Теодор Борисов.

„Обърнахме се към колегата Небойша Яковлевич от най-популярната фейсбук група за футбола в бивша Югославия - “Istorija ex yu fudbala”. Това е мястото, където е събрана цялата история. Първоначално той се дърпаше много. Казваше, че не е обективно. Небойша е от Суботица – сърбин. Но както ще видите, класацията изобщо не е съставена на принципа сърбите да са повече, а хърватите по-малко. Ще се уверите, че е успял да ги нареди изключително обективно“, коментира Борисов.

Без да издаваме позиции и подробности около избора, ще разкрием, че в класацията попадат имена като легендата на Манчестър Юнайтед Неманя Видич, звездата на Реал (Мадрид) Лука Модрич, още играчи от „Второто златно поколение на Хърватия“, словенец, македонец, босненец и още.

И за десерт – къде би бил легендата на българския футбол Христо Стоичков в примерна класация за най-великите футболисти на Балканския полуостров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна