Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков: Бяхме емоционално изчерпани

Везенков ликува след поредния си кош.
Снимка: Ройтерс

Бяхме емоционално изтощени след обрата срещу Голдън Стейт. Това заяви българският национал Александър Везенков след загубата на неговия Сакраменто Кингс от Ел Ей Клипърс тази сутрин. Саша записа върховите в кариерата си след идването в НБА 13 точки, но те не бяха достатъчни срещу „ножиците“, които спечелиха гостуването си на „кралете“ със 131:117.

„Не трябва да търсим оправдания, защото поредни мачове имат всички отбори. Беше очевидно обаче, че бяхме емоционално изчерпани след вчерашния обрат. На първо място трябва да поздравим Клипърс - изиграха страхотен мач. Позволихме им да стрелят 50% от тройката и 54% от игра и не успяхме да вкараме енергията, която трябваше в защита. Затруднявахме се доста в нападение през първото полувреме и просто трябва да играем по-добре в тези последователни мачове. Загубихме от Ню Орлиънс, загубихме и днес. Трябва да намерим начин да се подобрим, да изгледаме видеото от мача и да продължим към следващия мач“, каза Везенков на пресконференцията след мача.

„Опитвам се да уча играта и състезателите. Нека бъдем честни - никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато допуснем противникът ни да отбележи 131 точки, значи не сме играли добре в защита. Трябва да видим как да се подобрим“, добави той.

Сакраменто е шести в Западната конференция с десет победи и седем загуби от началото на сезона. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени