Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

ЦСКА София гостува на Славия на стадион "Александър Шаламанов".
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА София гостува на Славия в дербито от XIX кръг на първа футболна лига, а този двубой ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио. Началото на срещата между лидера в класирането и момчетата на Златомир Загорчич ще бъде дадено с първия съдийски сигнал на Станимир Тренчев в 17:30 часа. През следващата седмица двата отбора ще премерят сили и на осминафиналите в турнира купата на България.

Съставът на Нестор Ел Маестро се намира в серия от четири поредни победи, с което "червените" изпратиха 100% успешен ноември. ЦСКА София е водач в подреждането с 41 точки от 18 мача, с две повече от Черно море, като футболистите на Илиан Илиев имат същия брой изиграни срещи.
С пет точки назад и мач по-малко е шампионът Лудогорец, който загуби в предния кръг именно от Славия. "Белите" определено са в подем след три поредни победи в шампионата, особено впечатляваща беше последната - над "орлите" в Разград с 3:2.


Очаква се Матиас Фаетон да попадне в титулярния състав на Нестор Ел Маестро за двубоя на стадион "Александър Шаламанов". В единайсеторката на тима от "Армията" ще се завърне капитанът Амос Юга, който беше наказан за натрупани картони. Билетите за мача в столичния квартал "Овча купел" са в продажба на цена от 20 лева.

Славистите вече дишат по-спокойно в първенството, след кошмарния старт под ръководството на бившия капитан на Барселона Хосе Мария Бакеро. С идването на Златомир Загорчич начело на "белите", Галин Иванов и компания отлепиха от дъното и вече имат 20 точки в своя актив, което ги държи на седем пункта от предпоследното място, пращащо директно във Втора лига.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна