Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцеслав Стефанов: Утре ще бъде Баташко клане

Венцеслав Стефанов очаква пристрастно съдийство във вторник.
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че не очаква безпристрастно съдийство в утрешния осминафинал за Купата на България срещу ЦСКА София на стадион "Александър Шаламанов". Според него реферът е бил сменен в последния момент, като е бил назначен Никола Попов. 

“Утре ще бъде Баташко клане. Лицето Попов ще ми свири - доказан чорбар. Следете внимателно, какво ще става. Сменен е съдията в последния момент и е сложен той”, каза Стефанов по време на пресконференция.

Шефът на Славия също така заяви, че за него трябва да се налагат български играчи и отговори на Гриша Ганчев, който наскоро заяви, че той е бил настоявал за правило за участие на български играчи в срещите от Първа лига.

“Гриша Ганчев никога не е предлагал и никога не е бил за това нещо. Предлагал го е в Микре. Само Данчо Лечков, Емо Костадинов и Наско Сираков, като беше в Изпълкома, ме подкрепяха. Докато пускаме Газон-Мазон български футбол не очаквайте", допълни Венцеслав Стефанов.

Той обяви, че Пирин, Хебър и Локомотив (Пловдив) са заплашени от фалит и може да не започнат пролетния полусезон в Първа лига.

Новият президент на Българския футболен съюз няма да се казва Димитър Бербатов, прогнозира Стефанов. 

"Новото ръководство на БФС няма да е начело с Бербатов. И ако е начело с Бербатов, аз ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев. Бъдещият президент трябва да бъде мениджър. Има конкретен човек, който е готов за поста, има много акъл, постигнал е много неща, с огромни контакти в Европа, спортен човек. Бих подкрепил Стилиян Петров, но ако е без Бербатов", каза той пред медиите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна