Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия и ЦСКА София в двубой за класиране на четвъртфинал за купата

"Белите" и ЦСКА София този път трябва да излъчат победител.
Снимка: БГНЕС

Два мача от 1/8-финалите за Купата на България ще се изиграят днес. От 14:00 часа Арда приема Ловеч, а от 17:30 е двубоят Славия - ЦСКА София.

Четири дни по-късно двата столични тима отново се изправят един срещу друг на стадион „Александър Шаламанов“. В петък двубоят им за първенство завърши 1:1, след като „червените“ поведоха в 67-ата минута след автогол на Мартин Георгиев, но „белите“ изравниха в 86-ата чрез своя юноша Роберто Райчев. Същият бе резултатът между двата тима и по-рано през сезона.

Дотук в турнира двата отбора елиминираха по един опонент от Втора лига. Славия се справи с 4:1 в гостуването си на Янтра в Габрово, макар че имаше моменти, в които за „белите“ не бе никак лесно на терена. ЦСКА София пък премина без особени трудности през Черноморец (Балчик) с 3:0.

Тези победи са част от една силна серия и на двата отбора. Славия е без загуба във вече пет последователни срещи, като спечели в четири от тях, а в това число попада и успех над Лудогорец в Разград. Равенството в петък пък сложи край на поредица от пет поредни успеха за "армейците". Тимът обаче остава непобеден от 13 август насам или точно 17 срещи.

Само един измежду Арда и Литекс ще продължи напред. Шансовете на гостите от Ловеч изглеждат минимални. В предишната фаза Арда не срещна никакви трудности в гостуването си на Септември (Тервел), при успех с 4:0. Литекс пък сътвори най-голямата сензация до момента в турнира. Ловчанлии посрещнаха тогавашния лидер в Първа лига Черно море. С добри действия в защита и гол на Виктор Василев в 68-ата минута те успяха да елиминират елитния тим. В първия кръг те се справиха и със Светкавица след 4:1 като гост в Търговище.

Пълната програма за 1/8-финалите за Купата на България:

Вторник

14:00 ч, Арда - Литекс

17:30 ч, Славия - ЦСКА

Сряда

14:30 ч, Хебър - Левски

17:30 ч, Лудогорец - Локомотив (Пловдив)

Четвъртък

14:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Берое

17:30 ч, Етър - Ботев (Пловдив)

От 18 ноември

Локомотив (София) - Спартак (Варна) 1:4 след дузпи (0:0)

Пирин (Благоевград) - Ботев (Враца) 2:1 сред прод. (1:1).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна