Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бадминтонистките започват срещу Ирландия в квалификациите за ЕП

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви
Снимка: БОК, Любомир Асенов - LAP.bg

Женският тим на България ще започне с двубой срещу Ирландия на европейската квалификация за жени отборно по бадминтон, която ще се проведе от утре до неделя в столичната зала "Европа".

Националките са в група 5 подгрупа А заедно със съставите на Ирландия и Латвия. България ще срещне Латвия на 9 декември. И двете срещи на домакините са от 10.00 часа, а финалният двубой е в неделя. В подгрупа Б са Турция, Украйна и Гренландия. Победителите играят двубой за класиране за финалите през месец февруари в Полша.

В състава на България са включени Стефани Стоева, Габриела Стоева, Калояна Налбантова, Христомира Поповска, Гергана Павлова, Таня Иванова, Михаела Чепишева, Цветина Попиванова, както и Мария Мицова, която наскоро обяви, че се слага край на кариерата си..

Мъжете пък ще изиграят своята  квалификация във Франция и са в група 1 с домакините, Словения и Италия. В тима са Иван Русев, Илиян Стойнов, Станимир Терзиев, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски. Първият двубой на отбора е срещу Италия в петък.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна