Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за Сънтори и Минас на световното клубно първенство по волейбол

Победи за Сънтори и Минас на световното клубно първенство по волейбол
Снимка: БТА

Отборът на японския Сънтори Сънбърдс се наложи над турския Халкбанк с 3:0 (25:23, 25:23, 25:16) в първия мач от Световното клубно първенство по волейбол, което се играе в Бангалор, Индия. В турския тим играят френската звезда Ървин Нгапет и капитанът от Нидерландия Нимир Абдел Азиз, което не се оказа достатъчно за успех. Един от съдиите на срещата бе българинът Ивайло Иванов.

Халкбанк бе по-ефективният отбор в атака, но японците бяха по-добри в останалите сектори - сервис, блокада, като и направиха и по-малко непредизвикани грешки от противника.  Най-резултатен в мача бе кубинецът на Сънтори Ален Де Армас с 15 точки, а с 14 остана руснакът Дмитрий Мусерски. За Халкбанк най-ефективен бе канадецът Джон Перин с 11 точки. Така Сънтори Сънбърдс поведе в Група B, където е още отборът на Сада Крузейро от Бразилия.

В Група А друг бразилски отбор - Минас, се наложи над индийския Ахмедабад Дефендърс с 3:0 (25:22, 25:231 25:19). Най-резултатен за Минас бе Михаел Санчес Божулева с 20 точки, а 10 добави Пауло Ферейра да Силва. За Ахмедабад най-много вкара Амит Балван - 13.

В групата е още италианският Перуджа, който спечели титлата през миналата година, когато първенството се проведе в бразилския град Бетим. Тогава Перуджа спечели финала срещу сънародниците си от Тренто, в чиито редици играеше Матей Казийски. 


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна