Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите на Левски: Любо, Данаил – с вас сме!

Левски стана поредният футболен клуб, който се включи в благородната кампания „Подкрепа за българските капитани“. Тя е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година. Сините приеха да подкрепят инициативата без никакви колебания – просто нямаше как да мине без тях, и с усмивки на лице изпратиха положителна енергия към двамата.

Кампанията бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември – Никулден, ден на моряците.

Клубовете, които я започнаха бяха Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Славия и Локомотив София.

Отборите, както и близките и приятелите вярват, че властите правят всичко възможно казусът с капитаните да бъде разрешен бързо и успешно. Дано двамата скоро се приберат живи и здрави при семействата си, закриляни от Свети Николай Чудотворец.

Инициативата бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс. Очаква се още тимове и големи фигури в родния спорт да се включат.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна