Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море - Славия пряко по "Хоризонт"

Първа футболна лига
Снимка: БФС

Отборът на Черно море приема състава на Славия в мач от 20-ия кръг на първа футболна лига. Срещата на стадион “Тича” във Варна е от 15.00 часа с главен съдия  Георги Кабаков и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР.
Варненци излизат като лидери в класирането. Отборът има равен брой точки (42) с ЦСКА - София, но заради директните сблъсъци с “червените”, е на първото място. Черно море се намира във впечатляваща серия, като след 19 изиграни мача има само 1 загуба до момента и е вторият най-резултатен тим в елита с 32 попадения. През миналия кръг “моряците” надвиха Етър като гости, а преди това победиха и Крумовград. Отборът все още няма загуба у дома, като единствено загуби срещу Левски в София.
Лошата новина за Илиан Илиев е, че няма да може да разчита на един от основните си състезатели - Мазир Сула. Халфът е с наказание заради червения картон в предишния кръг. Аут са още контузеният Цветомир Панов и възстановяващият се от операция Брено Тейшейра.

Славия е на 10-то място в класирането с 21 точки, колкото има и първият тим, намиращ се в опасната зона - Крумовград. В последните четири мача обаче столичани нямат загуба - три победи и едно равенство. Хиксът дойде през миналия кръг срещу другия лидер - ЦСКА - София. Преди това Славия шокира шампиона Лудогорец в Разград с 3:2, а по-рано записа победи и срещу Ботев (Враца) и Етър.
Аут за мача във Варна за Славия са Тони Тасев и Кристиан Димитров. Първият отпада заради натрупани картони, а вторият е почувствал болка в бедрения мускул.
Есента Черно море победи Славия с 5:1.

Още два мача ще се изиграят днес от 20-ия кръг на първа лига. От 12 часа и 30 минути в столичния квартал Надежда Локомотив приема Арда, а главен съдия на мача ще е Владимир Вълков.
Двата тима се намират далеч един от друг във временното класиране, но това не си личи от последните им мачове. "Железничарите" записаха пет точки в последните пет срещи, като това ги задържа на 13-о място с 19 точки.
От друга страна тимът от Кърджали продължава да държи 7-ата позиция с 28 пункта, но Арда има едва четири точки в последните пет кръга.
Лошите резултати при състава на Арда доведoха и до куп спекулации за смяна на старши треньора Александър Тунчев, като вече се появи и претендент №1 за негов заместник в лицето на Любослав Пенев.
В първия сблъсък между двата отбора от 5-ия кръг на шампионата домакините от Кърджали се наложиха с минимален успех с 1:0 над Локомотив.

От 17 и 30 часа във Враца Левски гостува на Ботев, а този двубой ще бъде ръководен от Георги Давидов.
"Сините" ще опитат да измият срама след отпадането от турнира за купата на България. Столичният тим загуби драматично от Хебър и по този начин единственият шанс за участие в Европа остава именно през първенството. Отборът на Николай Костов заема шесто място в класирането, на седем точки от третата позиция. В последния кръг Левски надделя над Локомотив (Пд) и прекъсна негативната си серия от 5 поредни шампионатни срещи без победа.
Тимът на Ботев е на предпоследното място в елита. Футболистите на Христо Янев не се представят много убедително в последно време - врачани имат само един успех в последните си девет мача. Преди седмица отборът допусна тежко поражение от Лудогорец с 0:5.
Николай Костов няма да може да разчита на контузения Джавад Ел Джемили и наказания Асен Митков. Очаква се в състава да се завърне Хосе Кордоба, който пропусна последните два двубоя на "сините".
Първата среща между днешните съперници в София завърши с минимален успех на Левски.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна