Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Нейков и Весела Димитрова получиха дипломите си от НСА

Снимка: НСА

Повече от 200 бакалаври и магистри на Национална спортна академия "Васил Левски" получиха дипломите си в абсолвентска промоция. Събитието се състоя днес в Многофункционалната спортна зала на висшето учебно заведение в София, а водещ на церемонията бе заместник-ректорът по учебната работа проф. д-р Иван Мазнев.

Ректорът на НСА проф. Николай Изов лично връчи дипломите на абсолвентите с най-значими спортни постижения. Сред тях са Емил Нейков (световен и европейски шампион по гребане за младежи до 23 години в дисциплината в скиф), Ивелина Илиева (световна и европейска шампионка по самбо, европейска вицешампионка по джудо), състезателката по художествената гимнастика Боряна Калейн (европейска шампионка в индивидуалния многобой от Баку 2023, носителка на два сребърни медала на бухалки и лента на световното първенство във Валенсия през тази година и с квота за олимпийските игри в Париж 2024), която не успя да присъства поради ангажимент с подготовката си. Всички те се дипломираха като бакалаври. С Емил Нейков бяха и неговите знаменити родители с безспорни заслуги за успехите му - олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова и ръководителят на катедра "Теория на спорта" на НСА проф. Свилен Нейков.
   
Дипломата си за магистър по спортна психология, при това с най-висок успех (отл. 5,97) от целия випуск, получи Весела Димитрова - треньорът, под чието ръководство националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели олимпийската титла в Токио 2020 и олимпийска квота за Игрите в Париж догодина.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна