Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски и Айнтрахт започват партньорство, ще разменят треньри от ДЮШ

Боримиров и Рихтер
Снимка: ПФК Левски

Делегация на германския Айнтрахт (Франкфурт) бе в София на посещение на базата на ПФК Левски, съобщиха от "синия" клуб.

"Делегация на немския Айнтрахт посети стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“. Тя бе в състав Александър Рихтер – директор на Академията на клуба, Иван Стоянов, немец с български паспорт, който е шеф на направление „Индивидуална подготовка“ на талантите на Айнтрахт, и Маркус Крьоше, спортен директор на клуба.

Те се срещнаха с изпълнителния директор на Левски Даниел Боримиров, шефа на ДЮШ Елин Топузаков и главния методист на школата Нестор Юруков. Повод за посещението е бъдещо партньорство между двете школи. От немската делегация са останали впечатлени от голямото количество юноши, които тренират и взимат участие в мачовете на първия отбор и са се поинтересували за визията за налагане на таланти при мъжете.

Като първа точка в бъдещото партньорство се планира размяна на треньори. Четирима специалисти от ДЮШ на Левски – двама отборни, един кондиционен треньор и един треньор на вратарите ще минат обучение при главния методист на Айнтрахт в Германия. Четирима специалисти от школата на немския клуб пък ще дойдат в България", написаха на официалния сайт на Левски.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна