Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха най-добрите борци на ЦСКА

Премираните заедно с Данаил Ганчев (втория от дясно-на ляво) и Христо Маринов.
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Генералният спонсор на ЦСКА "Литекс" награди най-успешните борци на "червения" клуб в класическия стил за 2023 година, съобщават от БФ Борба.

Най-голяма премия получи Семьон Новиков - 100 000 лева. Натурализираният украинец направи отличен дебют за България този сезон, като взе бронз от световното и европейското първенство, спечели и олимпийска квота, а на турнира "Никола Петров" взе Златния пояс за най-добър борец.

Европейският шампион Едмонд Назарян получи чек за 80 000 лева, а Кирил Милов, втори на континента, беше премиран с 50 000 лева. Милов пропусна световното първенство в Белград през септември, но вече е възстановен.

На церемонията бяха наградени и треньорите на "червения" клуб. Отличените получиха премиите си от собственика на компанията Данаил Ганчев на тържество в "Литекс тауър". Той им пожела здраве и успехи в оставащите две олимпийски квалификации. Състезателите бяха поздравени и от президента на федерацията Христо Маринов.

Първата изява за най-добрите борци ще бъде държавното първенство в Стара Загора още в първия уикенд след празниците (5-7 януари). 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна