Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само един от борците ни на полуфинал в Загреб

Снимка: БТА

Държавният шампион на България Магомед Рамазанов достигна полуфиналите на първия ранкинг турнир по борба през годината в Загреб, след като загуби само пет технически точки и победи трима съперници в категория до 86 кг в свободен стил. 

Натурализиринаият руснак Рамазанов, дебютант в националния отбор и брат на Рамазан Рамазанов, започна от квалификациите и победи пуерториканеца Итън Рамос с 12:1 точки. След това той се наложи над американеца Максуел Дийн с 8:3 и над Арсений Джоев от Азербайджан с 5:1. 

На полуфиналите Рамазанов ще срещне американеца Чандлър "Ченс" Марстелър, който се завърна на тепиха през миналата година след продължително лечение на наркотична зависимост. Схватката е тази вечер и Рамазанов е единственият български борец с шансове за финал, докато останалите чакат репешажи.

Георги Вангелов отстъпи на старта на 57 кг с 0:3 срещу китаеца Ванхао Цзоу, а Микяй Наим загуби с 1:3 на 65 кг срещу пуерториканеца Себастиан Ривера. На 70 кг пък се проведе турнир, в който Николай Димитров загуби последователно срещу швейцареца Марк Дийче и грузинеца Акаки Кемертлидзе.

България имаше двама борци на 74 кг. Иван Стоянов бе туширан в квалификациите от французина Зелимхан Хаджиев, който се завърна на тепиха след изтърпяно наказание за употреба на забранени стимуланти. Рамазан Рамазанов пък отстъпи с 2:12 на американеца Джейсън Нолф.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени